Print Page | Close Window

gen 2 - poor running at low speeds

Printed From: rsvr.net Forums
Category: RSV / RSVR / FACTORY
Forum Name: Technical Chat
Forum Description: Any technical problems or useful advise for other owners, remember this is just advice posted here, if you make something go BANG in a big way don't take anyone to court about it.
URL: http://www.rsvr.net/forum_posts.asp?TID=26744
Printed Date: 25 Jun 2018 at 20:49
Software Version: Web Wiz Forums 12.00 - http://www.webwizforums.com


Topic: gen 2 - poor running at low speeds
Posted By: R5VGD
Subject: gen 2 - poor running at low speeds
Date Posted: 16 May 2018 at 16:01
Running problems with my 06 rsvr . 
    Starts fine , no issues idling. Low speeds and it pops and farts and is pretty my unrideable , give it some beans and it clears and all is well. 
  EFI light has come on however goes off when you turn it on and back on again, doesn’t come one whilst idling , only when riding at low ( town speeds ). 
   Any ideas ? I’m thinking fuel pump however I had a good 2nd hand one fitted by Griff last year and it’s not done many miles since then 

Thanks 
    Gav



Replies:
Posted By: Spoonz
Date Posted: 16 May 2018 at 16:08
Have you checked the vac hoses to the map sensor on the left side of the Tb's. If they split, crush or pop off it will run like crap and backfire up to about 3 or 4k rpm.


Posted By: R5VGD
Date Posted: 16 May 2018 at 19:40
I haven’t , do you happen to have a pic of where I’m looking ? 
    I had the tank off recently so it’s possible I’ve moved something. 
      I’m going to whip the tank off and have a look at the t- bag filter. I wondered if this might be blocked 
   Thanks for the reply 
      Gav 


Posted By: Spoonz
Date Posted: 16 May 2018 at 19:49
I would expect a filter issue to effect the upper revs where fuel demand is higher but you never know. The 2 vac pipes run from each Tb to the sensor on the air box. check the whole pipe as they split in different places



Posted By: R5VGD
Date Posted: 16 May 2018 at 20:49
fantastic , many thanks for the pic. 
   



Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.00 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net