rsvr.net Forums Homepage
Forum Home Forum Home > RSV / RSVR / FACTORY > Technical Chat
  New Posts New Posts RSS Feed - cutting out/ shorting out
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

cutting out/ shorting out

 Post Reply Post Reply
Author
Message
arran View Drop Down
World Superbike Star
World Superbike Star


Joined: 02 May 2012
Status: Offline
Points: 212
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote arran Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: cutting out/ shorting out
    Posted: 30 May 2018 at 15:41
got a wierd thing going on with my 2000 r

turn ignition on. slight delay before anything powers up.

starts ok.

soon as you use any electrical item (brakes, horn, lights) the bike cuts out. restarts fine and once its been running a while you can use the electrics again no prob.

got it all in bits at the mo. found a bare wire from the ecu (blue and black. pin 23, coil feed) which wont be helping. think thats been causing the cutting out/ running on one issues. (it was trapped between the ecu and the frame)

going to check relays and fuses tonight.

ignition switch wiring looks ok but will check the rest of the connectors.

any other ideas whilst its in bits anyone? 


Back to Top
arran View Drop Down
World Superbike Star
World Superbike Star


Joined: 02 May 2012
Status: Offline
Points: 212
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote arran Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 May 2018 at 23:10
just pulled the airbox and there's about 35cc of petrol in the forward intakes
Back to Top
redratbike View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar
The Collector Messiah

Joined: 07 May 2008
Status: Offline
Points: 14838
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote redratbike Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 May 2018 at 10:51
doesn’t sound good Arran !

By the way have you done your charity ride yet?0


www.apriliaperformance.co.uk
www.apriliaforum.co.uk
www.apriliaownersclub.co.uk
Back to Top
arran View Drop Down
World Superbike Star
World Superbike Star


Joined: 02 May 2012
Status: Offline
Points: 212
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote arran Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Jun 2018 at 14:15
hi mark

charity ride on 21st june so i get a bit of warm up with the iom next week!

i have sorted all the issues apart from the delay from turning the ignition on to the power coming on. still takes a while to connect for some reason. cant find anything wrong with the switch. will try swapping the ignition relay out when i find a spare one. it may be a bit sticky.

it had a lot of fuel in the intakes which i had to syringe out but touch wood its running fine now. weird though. as if the valves werent opening (which they are obvs!) or the injectors were triggering when they shouldnt be which may have been because of the ecu wire shorting to earth?
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.00
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.047 seconds.