rsvr.net Forums Homepage
Forum Home Forum Home > Tuono > General & Technical
  New Posts New Posts RSS Feed - Clutch Fluid
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Clutch Fluid

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Roger Ramjet View Drop Down
Premium Member
Premium Member
Avatar

Joined: 24 Jun 2014
Status: Offline
Points: 80
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Roger Ramjet Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Clutch Fluid
    Posted: 23 Jun 2018 at 21:41
Hi folks - my 2005 Gen 1's clutch lever has gone 'soft' after sitting up for a few weeks and will not engage - as the fluid reservoir appears empty, I have to assume as a stage #1 that this could be the issue (as all OK when it went onto the paddock stand). Trip to Halfords tomorrow - any recommendations as to what fluid should be purchased please?
 
Back to Top
budd View Drop Down
Moto GP Alien
Moto GP Alien


Joined: 07 Oct 2014
Location: Weast Yorks
Status: Offline
Points: 662
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote budd Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Jun 2018 at 22:01
any DOT 4 brake fluid is fine nothing special required, although I think it wise to find out where the original fluid went before adding more, it's a sealed system (or at least it should be !!) chances are you have a leak so any new fluid will likley go the way of the old.
Back to Top
Blender81 View Drop Down
Moto3 racer
Moto3 racer
Avatar

Joined: 12 May 2017
Location: Newton Abbot
Status: Offline
Points: 66
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Blender81 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Jun 2018 at 23:10
its most likely the slave cylinder seal has gone, if the side stand hinge is covered thats the cause, replace the seal then fluid Thumbs Up
Back to Top
snowman View Drop Down
Premium Member
Premium Member
Avatar

Joined: 27 Oct 2010
Location: southampton
Status: Offline
Points: 700
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote snowman Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Jun 2018 at 12:30
my fluid disappeared too a few yrs ago, it was the slave , phoned A/P for a upgrade slave ( £90) they said not needed just sent me the new seal, 1/2 hr to an hour  to change etc, still good .
Back to Top
Wackyracer View Drop Down
Moto3 racer
Moto3 racer
Avatar

Joined: 24 Oct 2016
Location: Nuneaton - UK
Status: Offline
Points: 10
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Wackyracer Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Jul 2018 at 20:24
Hi
Mine spat it fluid out!!
I called the guys at AP several Oberons in stock popped over the next day paid and collected a nice Black one fitted and bleed in less than half an hour
Fun starts when the red lines ends :)
Back to Top
snowman View Drop Down
Premium Member
Premium Member
Avatar

Joined: 27 Oct 2010
Location: southampton
Status: Offline
Points: 700
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote snowman Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Aug 2018 at 11:25
Ooooops, went to take bike out yesterday and clutch fluid had disappeared ( After all I said about fitting new seal ) so have now ordered the Oberon slave.  Oh traces of fluid dried up on garage mat 😤
Back to Top
snowman View Drop Down
Premium Member
Premium Member
Avatar

Joined: 27 Oct 2010
Location: southampton
Status: Offline
Points: 700
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote snowman Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Aug 2018 at 14:54
New clutch slave fitted all good 😎
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.00
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.047 seconds.